Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Προς 24ωρη γενική απεργία οδεύουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μέσα στο δεκαήμερο 20-30 Απριλίου

Νέο απεργιακό κύκλο ανοίγουν τα συνδικάτα, με αιχμή του δόρατος τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και τις σαρωτικές αλλαγές που επέρχονται στο Ασφαλιστικό.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αποφάσισε τη κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΕΕ εισηγείται στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνέρχεται την Παρασκευή 9 Απριλίου, τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εναλλασσόμενες αγωνιστικές μορφές (συλλαλητήρια κ.ά.) και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η απεργιακή κινητοποίηση τοποθετείται μέσα στο διάστημα 20 με 30 Απριλίου και σε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την ΓΣΕΕ. Την Παρασκετυή, 9 Απριλίου, συγκαλείται η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι επωμίζονται με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση των πόρων για κοινωνική πολιτική, μονομερώς και άδικα το κόστος της κρίσης που το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο γέννησε και κερδοσκοπεί στην εξέλιξή της.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ υφαίνουν την αναπαραγωγή ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος που εξασφαλίζει τα προνόμια των λίγων σε βάρος της ζωής, του βιοτικού επιπέδου των πολλών, των λαϊκών, των χαμηλών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Η κυβερνητική πολιτική εγκλωβίστηκε στο μονόδρομο αυτό και με τις διαρροές για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, τα νέα σχέδια αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων που επικρέμονται, συνεχίζει να σκορπά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα» τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, απαιτείται η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου για την απόκρουση νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων, την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, την προστασία των θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τη ματαίωση απολύσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου