Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΟΣ


Σε απάντηση σημερινών ρεπορτάζ τηλεοπτικών καναλιών (ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΪ, ALTER) αναφορικά με οικονομική απαίτηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων από την ταχυδρομική πράκτορα κ. Τζωρμπατζάκη έχουμε να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:...

1.Η κ. Τζωρμπατζάκη δεν είναι συμβασιούχος υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Είναι ανεξάρτητη επιτηδευματίας που έχει υπογράψει σύμβαση ταχυδρομικού πράκτορα Γ΄ τάξης (να εκτελεί δηλαδή έναντι προμήθειας και το έργο της διανομής των συντάξεων). Ως ταχυδρομικός πράκτορας και για την πιστή τήρηση των όρων της σύμβασής της έχει καταθέσει εγγυητική επιταγή ύψους 15.000 ευρώ.

2.Περί τα τέλη του 2006 η εν λόγω πράκτορας έπεσε θύμα ληστείας και απώλεσε το ποσό των 29.800 ευρώ, το οποίο ωστόσο μετέφερε καθ΄ υπέρβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων (το μέγιστο ποσό το οποίο θα έπρεπε να μεταφέρει ήταν 15.000 ευρώ).

3.Από τη διοικητική έρευνα που έγινε μετά το συμβάν της ληστείας προέκυψε ευθύνη της κ. Τζωρμπατζάκη, ως προς το ύψος του χρηματικού ποσού που μετέφερε, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον εαυτό της αλλά και σε βάρος των συμφερόντων του ΕΛΤΑ.

4.Ο ΕΛΤΑ με γνώμονα τον κοινωνικό του ρόλο και συμμεριζόμενος απόλυτα την κατάσταση στην οποία περιήλθε η εν λόγω πράκτορας, παρά την ευθύνη που προέκυψε σε βάρος της, δεν επεδίωξε δικαστικά την απόδοση του ποσού που απώλεσε. Αντιθέτως συνέχισε μέχρι σήμερα τη συνεργασία μαζί της εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο που μπορεί, αφενός μήπως συλληφθούν οι δράστες της ληστείας και αφετέρου μήπως διευθετήσει τη διαφορά χωρίς δικαστική εμπλοκή.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η νέα Διοίκηση του ΕΛΤΑ αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για την υπόθεση, προτίθεται να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διευθέτησης της διαφοράς με την κ. Τζωρμπατζάκη, σεβόμενη τη μέχρι σήμερα συνεργασία μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου