Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Χάος στις πτήσεις στην Ευρώπη εξαιτίας ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία


Καθηλωμένα τα αεροπλάνα σε χώρες της Ευρώπης, λόγω ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία (15/4/2010)


Διακόπηκαν οι πτήσεις από και προς πολλές χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία. Καθηλωμένα τα αεροπλάνα σε Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γερμανία, Νορβηγία και Πολωνία.


Το «μπλακ-άουτ» στις αεροπορικές μετακινήσεις μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες, σύμφωνα με το περιφερειακό κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, το οποίο εισηγήθηκε την απαγόρευση της πρόσβασης σε εναέριους χώρους πολλών χωρών της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης εξαιτίας της σκόνης από την Ισλανδία.


Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το «Σαρλ ντε Γκολ» και το Ορλί, θα παραμείνουν κλειστά από τις 24:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ αναμένεται να κλείσουν και πολλά άλλα γαλλικά αεροδρόμια. Η Air France ακύρωσε την Πέμπτη εκατοντάδες πτήσεις από τις 1.700 που εκτελούνται κατά μέσο όρο την ημέρα, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της εταιρείας από και προς το Παρίσι και για το πρωί της Παρασκευής.


Η εναέρια κυκλοφορία διαταράχθηκε σοβαρά στην Γερμανία. Περίπου 140 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρώτο της χώρας και το τρίτο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαχείρισης του αερολιμένα, Fraport. Πρόκειται για πάνω από το 10% της ημερήσιας κυκλοφορίας.


Στην ακύρωση 635 πτήσεων λόγω του κλεισίματος διαφόρων ευρωπαϊκών αεροδρομίων προχώρησε και η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου