Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση διοδίων στα Μάλγαρα

Αυξάνεται το αντίτιμο των διοδίων στα Μάλγαρα από 2 ευρώ σε 2,80. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, η αύξηση ήταν προγραμματισμένη και πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε γίνει εδώ και επτά χρόνια.

Η αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων από 2 ευρώ σε 2,80, που τέθηκε σε ισχύ από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.


Το Υπουργείο τονίζει, ότι πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και επτά χρόνια, ενώ αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του δρόμου, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.

Σημειωτέον ότι όσα αυτοκίνητα περνούν από τα Μάλγαρα, διασχίζουν την Εγνατία Οδό, στην οποία μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσαν σταθμοί διοδίων.

Επιπλέον, με την αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων ισοσκελίζεται σε ένα βαθμό, κατόπιν συμφωνίας με τους Αυτοκινητόδρομους Αιγαίου, η κατάργηση των διοδίων Αιγινίου, που προβλέπονταν στη σύμβαση παραχώρησης.

Εάν ήταν σε ισχύ η πρόβλεψη στη σύμβαση παραχώρησης των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου του 2007 για τη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο και ταυτόχρονα αναπροσαρμόζονταν τα διόδια των Μαλγάρων με βάση τον τιμάριθμο, τότε αθροιστικά το κόστος των διοδίων θα ήταν αρκετά υψηλότερο.

Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τα διόδια των Μαλγάρων θα χρησιμοποιούνται από το Δημόσιο (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) για τη συντήρηση του οδικού άξονα που δεν έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία με τη σύμβαση του 2007, από τα Μάλγαρα μέχρι το Δερβένι Θεσσαλονίκης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου