Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Πώς μας κλέβουν στα ΑΤΜ


Πρόκειται για τη μέθοδο «cash tapping», κατά την οποία οι θρασύτατοι απατεώνες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα -τάπες -, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ. Από την εσωτερική πλευρά, οι «τάπες» αυτές έχουν κολλητική ταινία διπλής όψεως.



Απεικονίζονται δύο είδη τάπας, η «μεγάλη», στην πάνω πλευρά της φωτογραφίας, η οποία, όταν τοποθετηθεί πάνω στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ, την καλύπτει πλήρως (και η οποία δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί με το μάτι) και η «μικρή» τάπα που δεν εντοπίζεται εύκολα διά γυμνού οφθαλμού


Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα είναι η μέθοδος παγίδευσης των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης των τραπεζών που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να βάλουν στο χέρι ξένα χρήματα. Το απλό αλλά αρκετά αποτελεσματικό κόλπο είναι...


διεθνώς γνωστό ως «cash trapping» («παγίδευση μετρητών») και συνίσταται στην τοποθέτηση μίας μεταλλικής τάπας στην έξοδο χρημάτων των ΑΤΜs, η οποία εμποδίζει την έξοδο των χαρτονομισμάτων, που τελικά καταλήγουν στην τσέπη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μέθοδο του «cash trapping» έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο σημαντικός αριθμός χτυπημάτων σε ΑΤΜs. Μάλιστα, τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούσαν οι δύο Ρουμάνοι που συνελήφθησαν επί το έργον πριν από τρεις εβδομάδες στην Καλλιθέα. Εκτιμάται ότι οι εν λόγω δράστες είχαν προλάβει να κλέψουν χρήματα από τουλάχιστον δεκαέξι λογαριασμούς.
http://www.trelokouneli.gr/2011/03/cash-trapping.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου