Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Εν μέσω κρίσης διασκεδάζουν και καθημερινές στα μπουζούκια



Βρισκόμαστε στα μέσα μίας πολύ κρίσιμης εβδομάδας, στην οποία αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, για τα νέα σκληρά μέτρα που περιμένουν τους Έλληνες πολίτες, ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.
Την Τρίτη όταν η Ελληνική οικονομία υποβαθμίστηκε από την Standard & Poor’s, τα spreads εκτοξευόταν στα ύψη και το Χρηματιστήριο κατέρρεε, κάποιοι είχαν την δυνατότητα να την περάσουν στα μπουζούκια διασκεδάζοντας μέχρι τα ξημερώματα.

Ο ALPHA βρέθηκε σε ένα κέντρο διασκέδασης και ρώτησε τους θαμώνες, αν εργάζονται, τι δουλειά κάνουν και πόσο τους αγγίζει η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ανάμεσα στους θαμώνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές. Αν και η ώρα ήταν 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι περισσότεροι συνέχιζαν να διασκεδάζουν, ενώ σε ερώτηση αν θα ξυπνούσαν το πρωί για να πάνε στις δουλειές τους ή τα μαθήματά τους, όλοι απάντησαν καταφατικά, εκτός από έναν δημόσιο υπάλληλο ο οποίος όπως είπε, βρήκε την ευκαιρία να διασκεδάσει στα μπουζούκια, αφού την επόμενη μέρα είχε ρεπό.

Την ώρα που οι πρώτοι εργαζόμενοι έπαιρναν το Μετρό για την δουλειά, έφευγαν από τα μπουζούκια της παραλιακής και οι περισσότεροι θαμώνες. Ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν την δυνατότητα να αγνοούν την κρίση και να μην αλλάζουν τις δαπανηρές τους συνήθειες. Όσο για την κρίση, αυτή φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους γονείς τους, που δεν λένε να μειώσουν το χαρτζιλίκι από τους κανακάρηδες. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι αν ανάμεσα στους θαμώνες του κέντρου βρισκόταν ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, θα περνούσε μάλλον απαρατήρητος, αφού οι περισσότεροι δήλωσαν άγνοια για το ποιος είναι. Όλοι τους αποτελούν μειονότητα, που άγνωστο πως, βρίσκει ακόμη τον τρόπο να μην βάζει νερό στο κρασί της.
Ρεπορτάζ: Ε. Χαρισόπουλος
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου